Doureios Ippos

Πτωχότερη η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία μετά την απώλεια του Κώστα Κουτσού – Δούρειος Ίππος

Από Σάββας Δ. Βλάσσης Πτωχότερη είναι από εχθές η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, μετά την απώλεια μιας εμβληματικής μορφής της, του Κώστα Κουτσού, που πάλεψε με τον κορωνοϊό. O Kώστας Κουτσός, έχοντας σπουδάσει Ηλεκτρονικός Μηχανικός, ξεκίνησε την πορεία του με πρώτο του επίτευγμα, την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρονικού χρονικού πυροσωλήνα από την εταιρεία ΑΛΦΑ το 1984, …

DefenceReview

C-UAV, ηλεκτρονικοί πυροσωλήνες, θερμικά συστήματα και πολλά άλλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την ελληνική Hellenic Instruments – Defence Review

Η παρουσίαση νεοσύστατων ελληνικών επιχειρήσεων το εγχώριο επιστημονικό προσωπικό και πρωτίστως ελληνικών προϊόντων στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αποτέλεσε πρώτη πρωτεραιότητα από τη στιγμή δημιουργίας του παρόντος ιστολογίου. Και αυτό γιατί η χώρα διαθέτει επιστημονικό δυναμικό υψηλής κατάρτισης που είναι σε θέση να παράξει προϊόντα εφάμιλλα και καλύτερα ξένων εταιρειών.

Doureios Ippos

Θερμικές διόπτρες σκόπευσης με αισθητήρα 12 μm παρουσίασε η Hellenic Instruments – Δούρειος Ίππος

Από Σάββας Δ. Βλάσσης Μια νέα σειρά θερμικών διοπτρών παρουσίασε προσφάτως η ελληνική εταιρεία Hellenic Instruments, η οποία διακρίνεται από κάποια ενδιαφέροντα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είναι η μόνη στην Ελλάδα που σχεδίασε, ανέπτυξε και παράγει συστήματα θερμικής απεικόνισης με αισθητήρα 12 μm (μικρά) που αξιοποιούνται για σκοπούς επιτήρησης όσο και σκόπευσης.

Doureios Ippos

Συμμετοχές Ελλάδας και Κύπρου σε προτάσεις Ευρωπαϊκών Αμυντικών Προγραμμάτων – Δούρειος Ίππος

Από Σάββας Δ. Βλάσσης Ανακοινώθηκαν επισήμως οι εγκριθείσες προτάσεις από το Eυρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕDIDP) στον τομέα της Άμυνας, το οποίο έχει θεσπισθεί από τον Κανονισμό (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) 2018/1092 και αποσκοπεί στην στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της καινοτόμου ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ.

DefenceReview

Η ελληνική Hellenic Instruments καινοτομεί: Νέος ηλεκτρονικός πυροσωλήνας – Defence Review

Σημαντική επιτυχία καταγράφει η ελληνική εταιρεία Hellenic Instruments η οποία απαρτίζεται από νέους επιστήμονες και αυτό είναι το πιο σημαντικό ελπιδοφόρο! Η Hellenic Instruments παρουσίασε τον νέο ηλεκτρονικό πυροσωλήνα με τον οποίο η Hellenic Instruments υπέγραψε μνημόνιο για την παραγωγή του από τα Ελληνική Αμυντικά Συστήματα συνολικά 1500 πυροσωλήνων.

Doureios Ippos

Αρχικές δοκιμές νέου Ηλεκτρονικού Πυροσωλήνα της Hellenic Instruments – Δούρειος Ίππος

Από Σάββας Δ. Βλάσσης Έναν σύγχρονο ηλεκτρονικό πυροσωλήνα παρουσίασε η ελληνική εταιρεία Hellenic Instruments, καταγράφοντας μια νέα εισαγωγή προϊόντος στον κατάλογο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας έπειτα από αρκετά χρόνια.

Doureios Ippos

Αξιόλογες εξαγωγές και θετική πορεία από την Hellenic Instruments – Δούρειος Ίππος

Από Σάββας Δ. Βλάσσης Σε μια φάση που η χώρα γυρίζει σελίδα και η νέα κυβέρνηση παλεύει να επιταχύνει τα πράγματα στην οικονομία, βελτιώνοντας τον δείκτη ανάπτυξης, υπάρχουν μικρές ελληνικές εταιρείες που δημιουργούν, παράγουν προϊόντα, αναπτύσσουν νέα και εξάγουν, αποφέροντας στα κρατικά ταμεία αξιόλογα έσοδα.

Ministry of National Defence / GDAEE

Greek – Polish Expert Level Meeting

On the 26 February 2019, took place in Armed Forces Officer’s Club the Expert Level Meeting between Greece and Poland.Staff officers, headed by the General Director of GDDIA had a meeting, with representatives of the Polish Ministry of Defence headed by the 1st Deputy National Armament Director of Polish MoD Mr. Mateusz Sarosiek.

Naval Analyses

The new eyes of the Hellenic Navy Fleet: Miltech Hellas TDR-10 and IRB-75U

A Greek company, named Miltech Hellas, has begun equipping Hellenic Navy vessels with its electro-optical (EO) sensors. The EO sensor has been the centerpiece of combat throughout the history of warfare; these sensors and their data processors often serve as the eyes of deployed military forces.

Militaire

Πρώτο βραβείο για την Hellenic Instruments! – Militaire.gr

Η Hellenic Instruments απέσπασε το πρώτο Βραβείο Νεοφυούς Παραγωγικής Αριστείας στον θεσμό “Made In Greece Awards 2017”. Ο θεσμός αυτός της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς της για την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας που να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων βασισμένων στην […]

Defence iQ

New tech aims to give new life to small calibre naval guns

The new upgrade kit could revive outdated naval guns across global navies. Image: yukim An innovative upgrade stabilising kit for obsolete small calibre naval guns has been developed by the Greek companies Miltech Hellas and Hellenic Instruments.

Startupper

Startupper.gr

Όπως και να το δούμε οι hardware Startups παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, με την περίπτωση της Hellenic Instruments να είναι ακόμα πιο ξεχωριστή, μια και μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και μηχανικών αποφάσισαν να μείνουν στην χώρα μας και να επενδύσουν, χρήματα, κόπο και χρόνο για να δημιουργήσουν μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία μάλιστα.

ViaDiplomacy

Hellenic Instruments : Καινοτόμα προϊόντα από Έλληνες επιστήμονες που στηρίζουν την Ελλάδα ” Via Diplomacy

Σε μία περίοδο που η ελληνική επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από την διαρκή οικονομική κρίση και οι νέοι επιστήμονες επιλέγουν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό, μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να παραμείνουν στην χώρας μας και να επενδύσουν χρήματα, προσπάθεια και κόπο για να δημιουργήσουν μια νεοφυή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, την Hellenic Instruments.

Militaire

Με “μάτια ελληνικά” βλέπουν τα πάντα στο Αιγαίο τα πλοία του Στόλου! Ελπίδες από την αμυντική βιομηχανία – Militaire.gr

Με “μάτια” που θα μπορούν να βλέπουν πεντακάθαρα μέσα στη νύχτα τα πάντα στο Αιγαίο,εξοπλίζονται τα πλοία του Ελληνικού Στόλου. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η νέα δυνατότητα έχει ελληνική “υπογραφή”. Κάτι που αποδεικνύει ότι οι δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας είναι πολλές και μεγάλες.

Slide background

Your immediate response to Defense needs

Slide background

Ceritfied according to ISO 9001:2015 and ISO 9001:2008

Slide background

Cost-effective solutions for demanding customers

Slide background

After-sales technical support and service

Slide background

MIL-STD testing on all military products

Slide background

Fully customized products to fit your needs